Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek Grill receptek
Grillezett sajt+kígyóuborka
Vissza a receptek oldalra

Grillezett sajt+kígyóuborka

Elkészítési idő 10 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Grillezett sajt+kígyóuborka

Hozzávalók 4 fő részére: 

2 db közepes kígyóuborka

300 g hallumi/ grillsajt

35 ml olívaolaj

1 csapott tk grill fűszerkeverék

1 csokor friss petrezselyemzöld levél

Univer Tzatziki salátaöntet, ízlés szerinti mennyiségben

 

Elkészítés:

Az uborkákat mossuk meg, majd vágjuk hosszanti irányban félbe és egy kiskanál segítsével kaparjuk ki a magjait úgy, hogy csak a héj és az alatta lévő vastag húsos rész maradjon. Így daraboljuk kb. fél cm vastagságúra. Szórjuk meg az grill fűszerkeverékkel, majd egy serpenyőben hevített olívaolajon süssük meg hirtelen, amíg szépen megbarnul helyenként a zöldség. A hallumi sajtot szeleteljük kisujjnyi vastagságúra és szintén olívaolajon süssük mindkét oldalán 2-2 percig, amíg megsül. 

A petrezselyemzöld leveleit tépkedjük össze, majd forgassuk a sült uborkához. Mellé tálaljuk a sült sajtot és locsoljuk meg ízlés szerint Univer Tzaziki salátaöntettel. Fogyasszuk melegen.