Grillezett sajt+kígyóuborka
Hozzávalók 4 fő részére:
2 db közepes kígyóuborka
300 g hallumi/ grillsajt
35 ml olívaolaj
1 csapott tk grill fűszerkeverék
1 csokor friss petrezselyemzöld levél
Univer Tzatziki salátaöntet, ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
Az uborkákat mossuk meg, majd vágjuk hosszanti irányban félbe és egy kiskanál segítsével kaparjuk ki a magjait úgy, hogy csak a héj és az alatta lévő vastag húsos rész maradjon. Így daraboljuk kb. fél cm vastagságúra. Szórjuk meg az grill fűszerkeverékkel, majd egy serpenyőben hevített olívaolajon süssük meg hirtelen, amíg szépen megbarnul helyenként a zöldség. A hallumi sajtot szeleteljük kisujjnyi vastagságúra és szintén olívaolajon süssük mindkét oldalán 2-2 percig, amíg megsül.
A petrezselyemzöld leveleit tépkedjük össze, majd forgassuk a sült uborkához. Mellé tálaljuk a sült sajtot és locsoljuk meg ízlés szerint Univer Tzaziki salátaöntettel. Fogyasszuk melegen.