Vegetáriánus, vegán ételek Nemzetközi ízek Fitt receptek
Házi parmezános sült édesburgonya
Vissza a receptek oldalra

Házi parmezános sült édesburgonya

Elkészítési idő 10 perc előkészítés + 25 perc sütés
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Házi parmezános sült édesburgonya

Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
2 púpos ek. kukoricakeményítő
200 ml tej
só, frissen őrölt bors
70 g reszelt parmezán sajt
olívaolaj
Univer Sültkrumpli szósz, a tálaláshoz

Elkészítés:

Az édesburgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony hasábokra.
Egy tálban keverjük össze a keményítőt a tejjel, amíg az teljesen felolvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ebbe a keményítős keverékbe forgassuk az édesburgonya-hasábokat. Pár perc után terítsük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd itt szórjuk meg a reszelt parmezánsajttal. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és 195 °C-ra előmelegített sütőben grill fokozaton süssük puhára, készre 20-25 perc alatt.
Kínáljuk Univer Sültkrumpli szósszal.