Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók:
1 kg édesburgonya
2 púpos ek. kukoricakeményítő
200 ml tej
só, frissen őrölt bors
70 g reszelt parmezán sajt
olívaolaj
Univer Sültkrumpli szósz, a tálaláshoz
Elkészítés:
Az édesburgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk vékony hasábokra.
Egy tálban keverjük össze a keményítőt a tejjel, amíg az teljesen felolvad benne. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ebbe a keményítős keverékbe forgassuk az édesburgonya-hasábokat. Pár perc után terítsük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd itt szórjuk meg a reszelt parmezánsajttal. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és 195 °C-ra előmelegített sütőben grill fokozaton süssük puhára, készre 20-25 perc alatt.
Kínáljuk Univer Sültkrumpli szósszal.