Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Kapros cukkinifőzelék Piros Aranyos tejföllel
Vissza a receptek oldalra

Kapros cukkinifőzelék Piros Aranyos tejföllel

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Kapros cukkinifőzelék Piros Aranyos tejföllel

Hozzávalók:

35 g vaj
600 g zsenge cukkini
só, frissen őrölt bors
1 nagy csokor friss kapor
150-200 ml zöldségalaplé/víz
150 g zsíros tejföl
2 ek Univer Piros Arany



Elkészítés:

Kevés olvasztott vajon vagy olajon pároljuk üvegesre a finomra aprított hagymát, majd erre szórjuk a kockára vágott cukkinit és a kapor aprított szár részét (ezt sose dobjuk ki, nagyon intenzív, aromás ízvilágú). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg a zöldséget, ha szükséges, kevés vizet/zöldségalaplevet öntsünk rá. A tejfölt keverjük simára az Univer Piros Arannyal, majd hőkiegyenlítéssel habarjuk be a főzeléket, végül keverjük bele frissen a finomra aprított kaporlevelet.