Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók:
35 g vaj
600 g zsenge cukkini
só, frissen őrölt bors
1 nagy csokor friss kapor
150-200 ml zöldségalaplé/víz
150 g zsíros tejföl
2 ek Univer Piros Arany
Elkészítés:
Kevés olvasztott vajon vagy olajon pároljuk üvegesre a finomra aprított hagymát, majd erre szórjuk a kockára vágott cukkinit és a kapor aprított szár részét (ezt sose dobjuk ki, nagyon intenzív, aromás ízvilágú). Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg a zöldséget, ha szükséges, kevés vizet/zöldségalaplevet öntsünk rá. A tejfölt keverjük simára az Univer Piros Arannyal, majd hőkiegyenlítéssel habarjuk be a főzeléket, végül keverjük bele frissen a finomra aprított kaporlevelet.