Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Majonézes-bazsalikomos zöldborsókrém
Vissza a receptek oldalra

Majonézes-bazsalikomos zöldborsókrém

Elkészítési idő 15 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Majonézes-bazsalikomos zöldborsókrém

Hozzávalók 4 fő részére:

300 g zöldborsó (mirelit)

70 g Univer Majonéz

50 g friss bazsalikomlevél

150 ml olívaolaj

só, frissen őrölt tarkabors

 

Elkészítés:

A zöldborsót lobogó sós vízben főzzük puhára 7-8 perc alatt. Hideg folyóvíz alatt hűtsük le, majd szűrjük és csepegtessük le. Szórjuk aprítógépbe, adjuk hozzá az Univer Majonézt, összetépkedett friss bazsalikom leveleket, csurgassuk hozzá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Krémesítsük a gép segítségével - ha nincs aprítónk egy nagyobb kőmozsárban is megtörhetjük a párolt zöldborsót a bazsalikomlevéllel, olívaolajjal - ebben az esetben a mozsárból kikanalazva keverjük össze- és krémesítsük az Univer Majonézzel. 

Tálaljuk frissen sütött, meleg pirítóssal.