Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók 4 fő részére:
300 g zöldborsó (mirelit)
70 g Univer Majonéz
50 g friss bazsalikomlevél
150 ml olívaolaj
só, frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A zöldborsót lobogó sós vízben főzzük puhára 7-8 perc alatt. Hideg folyóvíz alatt hűtsük le, majd szűrjük és csepegtessük le. Szórjuk aprítógépbe, adjuk hozzá az Univer Majonézt, összetépkedett friss bazsalikom leveleket, csurgassuk hozzá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Krémesítsük a gép segítségével - ha nincs aprítónk egy nagyobb kőmozsárban is megtörhetjük a párolt zöldborsót a bazsalikomlevéllel, olívaolajjal - ebben az esetben a mozsárból kikanalazva keverjük össze- és krémesítsük az Univer Majonézzel.
Tálaljuk frissen sütött, meleg pirítóssal.