Vegetáriánus, vegán ételek Nemzetközi ízek
Masala (indiai fűszeres) zöldségfrittata
Vissza a receptek oldalra

Masala (indiai fűszeres) zöldségfrittata

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Masala (indiai fűszeres) zöldségfrittata

Hozzávalók 4 fő részére:

30 ml napraforgóolaj

1 fej lilahagyma

1 ek őrölt garam masala fűszerkeverék

80 g főtt csicseriborsó (konzerv)

80 g főtt zöldborsó

6 egész tojás

2 ek finomliszt

1 kk sütőpor

60 ml főzőtejszín

só, frissen őrölt bors

6 szem koktélparadicsom

80 g bébispenót + egy marék a tálaláshoz

50 g Univer E-szám mentes Ketchup

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a szeletelt lilahagymát. Fűszerezzük őrölt indiai garam masala fűszerkeverékkel. Adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, zöldborsót és pirítsuk össze. 

A felvert tojásokat keverjük össze a finomliszttel elkevert sütőporral és a tejszínnel egy habverő segítségével csomómentesre. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint. Öntsük a tojásos keveréket a pirított borsókra, majd tetejére szórjunk a félbevágott koktélparadicsomból és a bébispenótból. Közepes lángon süssük fedő alatt amíg a tojás teljesen átsül.

Univer Ketchuppal meglocsolva tálaljuk, kevés friss spenótot szórjunk a tetejére közvetlen fogyasztás előtt. Melegen kínáljuk, de másnap hidegen két szelet  kenyér között is tökéletes szendvics lehet belőle.