Masala (indiai fűszeres) zöldségfrittata
Hozzávalók 4 fő részére:
30 ml napraforgóolaj
1 fej lilahagyma
1 ek őrölt garam masala fűszerkeverék
80 g főtt csicseriborsó (konzerv)
80 g főtt zöldborsó
6 egész tojás
2 ek finomliszt
1 kk sütőpor
60 ml főzőtejszín
só, frissen őrölt bors
6 szem koktélparadicsom
80 g bébispenót + egy marék a tálaláshoz
50 g Univer E-szám mentes Ketchup
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a szeletelt lilahagymát. Fűszerezzük őrölt indiai garam masala fűszerkeverékkel. Adjuk hozzá a főtt csicseriborsót, zöldborsót és pirítsuk össze.
A felvert tojásokat keverjük össze a finomliszttel elkevert sütőporral és a tejszínnel egy habverő segítségével csomómentesre. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal ízlés szerint. Öntsük a tojásos keveréket a pirított borsókra, majd tetejére szórjunk a félbevágott koktélparadicsomból és a bébispenótból. Közepes lángon süssük fedő alatt amíg a tojás teljesen átsül.
Univer Ketchuppal meglocsolva tálaljuk, kevés friss spenótot szórjunk a tetejére közvetlen fogyasztás előtt. Melegen kínáljuk, de másnap hidegen két szelet kenyér között is tökéletes szendvics lehet belőle.