Mexikói reggeli tojásomlett
Hozzávalók 4 fő részére:
8 egész tojás
80 ml zsíros tejszín
só, frissen őrölt bors
50 g vaj
1 db zöld kaliforniai paprika
2 db kisebb érett paradicsom
60 g kukorica, kenzerv
60 g vörösbab, konzerv
2 ek aprított friss koriander zöld/ petrezselyemzöld
50 g Univer Chili szósz
Elkészítés:
A tojásokat törjük fel, majd verjük őket fel, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és csurgassuk hozzá a tejszínt, jól keverjük el benne.
A zöldségeket kockázzuk apróra, a kukoricát és a vörösbabot csepegtessük le. A koriandert/ petrezselyemzöldet aprítsuk finomra. Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk vajat, majd ebbe kanalazzuk a tojásos keverék negyedét (négy adagban süssük ki). Szórjunk a felére a zöldségekből vegyesen, majd ha már a kezd megszilárdulni az omlett, hajtsuk félbe. Univer Chili szósszal megkenve, frissen aprított korianderrel/ petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.