Vegetáriánus, vegán ételek Nemzetközi ízek
Mexikói reggeli tojásomlett
Vissza a receptek oldalra

Mexikói reggeli tojásomlett

Elkészítési idő 10 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Mexikói reggeli tojásomlett

Hozzávalók 4 fő részére: 

8 egész tojás

80 ml zsíros tejszín

só, frissen őrölt bors

50 g vaj

1 db zöld kaliforniai paprika

2 db kisebb érett paradicsom

60 g kukorica, kenzerv

60 g vörösbab, konzerv

2 ek aprított friss koriander zöld/ petrezselyemzöld

50 g Univer Chili szósz

 

Elkészítés:

A tojásokat törjük fel, majd verjük őket fel, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és csurgassuk hozzá a tejszínt, jól keverjük el benne. 

A zöldségeket kockázzuk apróra, a kukoricát és a vörösbabot csepegtessük le. A koriandert/ petrezselyemzöldet aprítsuk finomra. Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk vajat, majd ebbe kanalazzuk a tojásos keverék negyedét (négy adagban süssük ki). Szórjunk a felére a zöldségekből vegyesen, majd ha már a kezd megszilárdulni az omlett, hajtsuk félbe. Univer Chili szósszal megkenve, frissen aprított korianderrel/ petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.