Mustáros-gombás cukkiniragu - quinoával
Hozzávalók 4 fő részére:
60 ml napraforgó étolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
400 g zsenge cukkini
150 g csiperke gomba
só, frissen őrölt bors
70 g Univer E-szám mentes Mustár
100 ml zöldségalaplé
2 ek friss, aprított petrezselyemzöld
200 g quinoá
20 ml napraforgó étolaj
1 csapott tk só
Elkészítés:
A quinoát kétszeres mennyiségű olajos, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára - kb. 15 perc alatt.
Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a kockázott vöröshagymát, majd erre szórjuk a darabolt gombát és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg a zöldségeket. Amikor már kellemesen harapható mindegyik, a tűzről lehúzva keverjük bele az Univer E-szám mentes Mustárral elkevert zöldségalaplevet és forraljuk össze. Aprított friss petrezselyemzölddel szórjuk meg tálalás előtt, köretként a párolt quinoát kínáljuk.