Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Mustáros-gombás cukkiniragu - quinoával
Vissza a receptek oldalra

Mustáros-gombás cukkiniragu - quinoával

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Mustáros-gombás cukkiniragu - quinoával

Hozzávalók 4 fő részére:

60 ml napraforgó étolaj

1 nagyobb fej vöröshagyma

400 g zsenge cukkini

150 g csiperke gomba

só, frissen őrölt bors

70 g Univer E-szám mentes Mustár

100 ml zöldségalaplé

2 ek friss, aprított petrezselyemzöld

200 g quinoá

20 ml napraforgó étolaj

1 csapott tk só

 

Elkészítés:

A quinoát kétszeres mennyiségű olajos, sós vízben, közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára - kb. 15 perc alatt.

Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a kockázott vöröshagymát, majd erre szórjuk a darabolt gombát és cukkinit. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg a zöldségeket. Amikor már kellemesen harapható mindegyik, a tűzről lehúzva keverjük bele az Univer E-szám mentes Mustárral elkevert zöldségalaplevet és forraljuk össze. Aprított friss petrezselyemzölddel szórjuk meg tálalás előtt, köretként a párolt quinoát kínáljuk.