Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Parmezános grillezett káposzta – pizza ketchuppal pácolva
Vissza a receptek oldalra

Parmezános grillezett káposzta – pizza ketchuppal pácolva

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Parmezános grillezett káposzta – pizza ketchuppal pácolva

Hozzávalók:

1 fej újkáposzta
100 ml Univer Pizza Ketchup
50 ml olívaolaj
só, frissen őrölt bors
100 g parmezán sajt, reszelve

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozaton. A zsenge káposztát vágjuk nagyobb gerezdekre, majd fektessük a darabokat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára. Az Univer Pizza Ketchupból nyomjunk ki egy nagyobb adagot egy tálba, és konyhai ecset segítségével kenjük meg vele a gerezdeket alaposan. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és locsoljuk meg olívaolajjal. Toljuk a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 25 percre.

Ezután szórjuk rá a reszelt parmezánt, és azzal együtt süssük készre további 5 perc alatt a káposztát.

Ízletes húsmentes fogás ­– vagy remek körete könnyű húsoknak.