Piros Arannyal pácolt karfiol sörbundában
Hozzávalók:
1  közepes fej karfiol
100 g Univer Piros Arany
250 g finomliszt
1 tk sütőpor
1 egész tojás
150 ml világos sör
só
napraforgó étolaj a kisütéshez
  
Elkészítés: 
A karfiolt szedjük rózsáira, majd lobogó sós vízben főzzük  al dentére – tehát ne főzzük szét. Akkor jó, ha már egy éles kés hegye könnyen  belecsúszik a rózsákba. 
A megfőtt karfiolrózsákat szűrjük le és hagyjuk  szobahőmérsékletűre hűlni. A kihűlt zöldséget egy konyhai ecset segítségével  kenjük meg Univer Piros Arannyal úgy, hogy a rózsákat mindenhol bevonja a  fűszeres krém. 
Majd liszt, sütőpor, tojás és sör keverékéből készítsünk egy csomómentes sűrű tésztát, ebbe mártsuk egyenként a karfioldarabokat, majd rögtön helyezzük őket felforrósított olajba. Kis adagonként süssük aranybarnára a zöldséget.