Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Piros Arannyal pácolt karfiol sörbundában
Vissza a receptek oldalra

Piros Arannyal pácolt karfiol sörbundában

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Piros Arannyal pácolt karfiol sörbundában

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
100 g Univer Piros Arany
250 g finomliszt
1 tk sütőpor
1 egész tojás
150 ml világos sör

napraforgó étolaj a kisütéshez



Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd lobogó sós vízben főzzük al dentére – tehát ne főzzük szét. Akkor jó, ha már egy éles kés hegye könnyen belecsúszik a rózsákba.

A megfőtt karfiolrózsákat szűrjük le és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A kihűlt zöldséget egy konyhai ecset segítségével kenjük meg Univer Piros Arannyal úgy, hogy a rózsákat mindenhol bevonja a fűszeres krém.

Majd liszt, sütőpor, tojás és sör keverékéből készítsünk egy csomómentes sűrű tésztát, ebbe mártsuk egyenként a karfioldarabokat, majd rögtön helyezzük őket felforrósított olajba. Kis adagonként süssük aranybarnára a zöldséget.