Vegetáriánus, vegán ételek
Vissza a receptek oldalra
Piros Aranyos babpüré
Elkészítési idő
10 perc
Fogás
4 fő
Nehézség
Könnyű
Piros Aranyos babpüré
Hozzávalók:
300 g főtt fehérbab, lehet konzerv is
1 nagyobb vöröshagyma
60 g sós, morzsolt ricotta/reszelt parmezán sajt
2 szál friss rozmaring
20 ml napraforgó-étolaj
1 púpos ek. Univer Piros Arany csemege
Elkészítés:
A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. Kevés zsiradékon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a megfőtt, lecsöpögtetett babot. Fűszerezzük friss rozmaringlevéllel, majd krumplinyomóval pürésítsük. Keverjük bele a ricottát és ízesítsük Piros Arannyal.
Kínáljuk pirítóssal, kétszersülttel tálalva. Hűtőben 3-4 napig eláll.