Vegetáriánus, vegán ételek
Piros Aranyos babpüré
Vissza a receptek oldalra

Piros Aranyos babpüré

Elkészítési idő 10 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Piros Aranyos babpüré

Hozzávalók:

300 g főtt fehérbab, lehet konzerv is
1 nagyobb vöröshagyma
60 g sós, morzsolt ricotta/reszelt parmezán sajt
2 szál friss rozmaring
20 ml napraforgó-étolaj
1 púpos ek. Univer Piros Arany csemege

Elkészítés:

A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. Kevés zsiradékon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a megfőtt, lecsöpögtetett babot. Fűszerezzük friss rozmaringlevéllel, majd krumplinyomóval pürésítsük. Keverjük bele a ricottát és ízesítsük Piros Arannyal.
Kínáljuk pirítóssal, kétszersülttel tálalva. Hűtőben 3-4 napig eláll.