Spanyol tojásos burgonyalepény – Tortilla de patatas
Hozzávalók:
60 ml olívaolaj
300 g burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
5 egész tojás
só, frissen őrölt bors
Univer Sültkrumpli szósz
Elkészítés:
A vöröshagymát tisztítsuk meg és szeleteljük vékonyra, a burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk (ha újburgonyát használunk, nem szükséges hámozni). Bő olívaolajban süssük meg a karikákat, sózzuk, borsozzuk őket alaposan. Addig süssük a zöldségeket, amíg teljesen megpuhulnak – ehhez időről időre mozgassuk át a serpenyő tartalmát, hogy ne ragadjon le, de ne keverjük erőteljesen, ne törtjük össze a burgonyát. Ha azok megpuhultak, a tojásokat verjük fel, öntsük a serpenyőbe. Fedő alatt süssük a keveréket, hogy megpárolódjon, majd ha már azt érezzük, annyira átsült, hogy meg tudjuk mozgatni egy lendületes, de figyelmes mozdulattal, fordítsuk egy szélesebb tányérra a lepényt. Ezután csúsztassuk vissza a serpenyőbe, hogy az eddig csak párolódott oldalát is aranybarnára süthessük.
Szeletelve fogyasszuk, Univer Sültkrumpli szósszal gazdagon meglocsolva. Melegen, de hidegen, másnaposan is kiváló, akár két szelet friss kenyér között szendvicsben is.