Vegetáriánus, vegán ételek
Spenótos-sajtos rakott palacsinta
Vissza a receptek oldalra

Spenótos-sajtos rakott palacsinta

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Spenótos-sajtos rakott palacsinta

Hozzávalók 4 fő részére: 

200 g liszt 

2 egész tojás

300 ml tej

200 ml szénsavas ásványvíz

1 csipet só

50 ml napraforgó étolaj (+ a sütéshez)

250 g friss spenót

2 gerezd fokhagyma

30 ml olívaolaj

120 g trappista sajt, reszelve

60 g Univer Piros Arany

 

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit keverjük csomómentesre egy nagy keverőtálban majd pihentessük 10 percig. Ezután egy felforrósított palacsintasütő serpenyőben egy-egy csepp olajon merőkanalanként süssük ki a palacsintákat.

A spenótot tisztítsuk meg, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg a szeletelt fokhagymát és erre dobjuk a friss spenótot, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy összeessen. Szedjük ki egy szűrőbe és csepegtessük le róla a felesleges nedvességet. A megsült és kissé kihűlt palacsintákat kezdjük el feltornyozni. Kenjük meg vékonyan Univer Piros Arannyal, erre kanalazzuk a megpárolt fokhagymás spenótot, majd szórjuk meg reszelt reszelt sajttal. Így rétegezzük. 

Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra és ha elkészültünk a rakott palacsinta összeállításával, 10 percre tegyük be azt a meleg sütőbe, hogy a sajt is kellemesen beleolvadjon és átmelegedjen az egész. Szeletelve tálaljuk.