Spenótos-sajtos rakott palacsinta
Hozzávalók 4 fő részére:
200 g liszt
2 egész tojás
300 ml tej
200 ml szénsavas ásványvíz
1 csipet só
50 ml napraforgó étolaj (+ a sütéshez)
250 g friss spenót
2 gerezd fokhagyma
30 ml olívaolaj
120 g trappista sajt, reszelve
60 g Univer Piros Arany
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit keverjük csomómentesre egy nagy keverőtálban majd pihentessük 10 percig. Ezután egy felforrósított palacsintasütő serpenyőben egy-egy csepp olajon merőkanalanként süssük ki a palacsintákat.
A spenótot tisztítsuk meg, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg a szeletelt fokhagymát és erre dobjuk a friss spenótot, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy összeessen. Szedjük ki egy szűrőbe és csepegtessük le róla a felesleges nedvességet. A megsült és kissé kihűlt palacsintákat kezdjük el feltornyozni. Kenjük meg vékonyan Univer Piros Arannyal, erre kanalazzuk a megpárolt fokhagymás spenótot, majd szórjuk meg reszelt reszelt sajttal. Így rétegezzük.
Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra és ha elkészültünk a rakott palacsinta összeállításával, 10 percre tegyük be azt a meleg sütőbe, hogy a sajt is kellemesen beleolvadjon és átmelegedjen az egész. Szeletelve tálaljuk.