Vegetáriánus, vegán ételek
Sült camembert-es vega burger mazsolás buciban, lilahagymalekvárral
Vissza a receptek oldalra

Sült camembert-es vega burger mazsolás buciban, lilahagymalekvárral

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Sült camembert-es vega burger mazsolás buciban, lilahagymalekvárral

Hozzávalók 4 fő részére:

4 db mazsolás buci

25 g vaj

4 db sütni való camembert

20 ml napraforgó olaj

80 g rukkola

80 g Univer Hamburger szósz

3 közepes lilahagyma

45 g barnacukor

35 g vaj

20 ml balzsamecet

1 kk szárított kakukkfű

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A lilahagymákat pucoljuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan. Egy serpenyőben olvasszunk vajat és ezen fonnyasszuk meg, folyamatos kevergetés mellett a hagymát. Ha már összeesett, akkor szórjuk meg a barnacukorral és hagyjuk, hogy az karamellizálódjon. Öntsük fel a balzsamecettel, fűszerezzük kakukkfűvel, ízesítsük sóval, borssal. Adddig főzzük amíg szépen besűrűsödik és lekvár szerű lesz. 

A camembereket serpenyőben kevés zsíradékon mindkét oldalukon süssük készre. 

A bucikat vágjuk félbe, kenjük meg őket vékonyan vajjal, majd száraz serpenyőben vajas felükkel lefordítva pirítsuk őket illatosra. 

A burger összeállításhoz a frissen pirított vajas bucik aljára kanalazzunk a lilahagymalekvárból, majd erre jöhet a friss rukkola, Univer Hamburger szósz gazdagon, majd tetejére a sült camembert sajt, majd még egy kevés rukkola és Univer Hamburger szósz, végül a pirított buci teteje. Frissen, melegen fogyasszuk.