Sült camembert-es vega burger mazsolás buciban, lilahagymalekvárral
Hozzávalók 4 fő részére:
4 db mazsolás buci
25 g vaj
4 db sütni való camembert
20 ml napraforgó olaj
80 g rukkola
80 g Univer Hamburger szósz
3 közepes lilahagyma
45 g barnacukor
35 g vaj
20 ml balzsamecet
1 kk szárított kakukkfű
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A lilahagymákat pucoljuk meg, majd szeleteljük fel vékonyan. Egy serpenyőben olvasszunk vajat és ezen fonnyasszuk meg, folyamatos kevergetés mellett a hagymát. Ha már összeesett, akkor szórjuk meg a barnacukorral és hagyjuk, hogy az karamellizálódjon. Öntsük fel a balzsamecettel, fűszerezzük kakukkfűvel, ízesítsük sóval, borssal. Adddig főzzük amíg szépen besűrűsödik és lekvár szerű lesz.
A camembereket serpenyőben kevés zsíradékon mindkét oldalukon süssük készre.
A bucikat vágjuk félbe, kenjük meg őket vékonyan vajjal, majd száraz serpenyőben vajas felükkel lefordítva pirítsuk őket illatosra.
A burger összeállításhoz a frissen pirított vajas bucik aljára kanalazzunk a lilahagymalekvárból, majd erre jöhet a friss rukkola, Univer Hamburger szósz gazdagon, majd tetejére a sült camembert sajt, majd még egy kevés rukkola és Univer Hamburger szósz, végül a pirított buci teteje. Frissen, melegen fogyasszuk.