Sültananász-saláta kókuszchipsszel
Hozzávalók:
1 nagyobb, érett ananász (frisset használjunk mindenképp, ne konzervet!)
40 ml mogyoróolaj
frissen őrölt bors
50 g kókuszchips
1-1 marék friss menta- és bazsalikomlevél
Univer Ezersziget öntet
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra grill fokozatra. Az ananászról vágjuk le körben a héját, majd daraboljuk nagyobb, kb. 5-6 cm-es gerezdekre. Fektessük a gerezdeket egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára, majd kenjük meg őket egy kevés mogyoróolajjal, szórjuk meg frissen őrölt borssal. Az előmelegített sütőben süssük a bekent gerezdeket kb. 20 percig, amíg szépen karamellizálódik a bennük lévő cukor, és már látványos, barnásra sült szélük lesz.
A kókuszchipset száraz serpenyőben 3-4 perc alatt, folyamatos mozgatással pirítsuk illatosra.
A saláta összeállításához várjuk meg, míg a megsült ananász szobahőmérsékletűre hűl. Forgassuk össze lazán a sült ananászt a pirított kókuszchipsszel, frissen tépkedett menta- és bazsalikomlevelekkel, és öntsük nyakon kedvenc Univer Ezersziget öntetünkkel.