Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Tejszínes-zsályás mustáros szószban sült karfiol
Vissza a receptek oldalra

Tejszínes-zsályás mustáros szószban sült karfiol

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Tejszínes-zsályás mustáros szószban sült karfiol

Hozzávalók 4 fő részére:

1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve (kb. 500g)

1 tk só

70 g Univer E-szám mentes Mustár

120 ml főzőtejszín

20 ml napraforgó étolaj

2 ek szárított, morszolt zsályalevél 

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.

Szedjük a karfiolt rózsáira, majd lobogó sós vízben főzzük kb. 6-8 percig,  szűrőben csepegtessük le. 

Az Univer Mustárt keverjük csomómentesre a tejszínnel, olajjal, szárított, morzsolt zsályával - sózzuk borsozzuk alaposan. 

A lecsöpögtetett, előfőzött karfiol rózsákat helyezzük egy hőálló edénybe, majd öntsük le a mustáros-tejszínes szósszal. Az előmelegített sütőben süssük 20 perc alatt készre. Párolt rizzsel körítve tálaljuk.