Vegetáriánus, vegán ételek Fitt receptek
Vissza a receptek oldalra
Tejszínes-zsályás mustáros szószban sült karfiol
Elkészítési idő
35 perc
Fogás
4 fő
Nehézség
Könnyű
Tejszínes-zsályás mustáros szószban sült karfiol
Hozzávalók 4 fő részére:
1 kisebb fej karfiol, rózsáira szedve (kb. 500g)
1 tk só
70 g Univer E-szám mentes Mustár
120 ml főzőtejszín
20 ml napraforgó étolaj
2 ek szárított, morszolt zsályalevél
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra.
Szedjük a karfiolt rózsáira, majd lobogó sós vízben főzzük kb. 6-8 percig, szűrőben csepegtessük le.
Az Univer Mustárt keverjük csomómentesre a tejszínnel, olajjal, szárított, morzsolt zsályával - sózzuk borsozzuk alaposan.
A lecsöpögtetett, előfőzött karfiol rózsákat helyezzük egy hőálló edénybe, majd öntsük le a mustáros-tejszínes szósszal. Az előmelegített sütőben süssük 20 perc alatt készre. Párolt rizzsel körítve tálaljuk.