Tojásfasírt
Hozzávalók:
6 keményre főtt tojás
1 egész tojás, felverve
2 tk Univer Csemege reszelt torma
2 szál újhagyma
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
150 g zsemlemorzsa
frissen őrölt bors
olívaolajspray a sütéshez
Elkészítés:
A keményre főtt tojásokat pucoljuk meg, majd kockázzuk őket apróra. Szórjuk őket egy keverőtábla és dolgozzuk össze Univer Csemege reszelt tormával, finomra aprított újhagymával és petrezselyemzölddel. Ízesítsük frissen őrölt borssal és egy felvert tojással. Az így kapott masszából formázzunk tenyerünkkel kb. 5-6 cm átmérőjű fasírtokat, és hempergessük őket zsemlemorzsába. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára. Fújjunk rájuk kevés olajsprayt, majd 185 fokra előmelegített sütőben süssük a fasírtokat aranybarnára, készre kb. 20 perc alatt.