Házi pljeskavica pitában
Hozzávalók 4 fő részére:
600 g vegyes darált hús (sertés-marha)
30 g Univer Vöröshagymakrém
frissen őrölt bors
30 ml napraforgóolaj
4 teljeskiörlésű elősütött pita
8-10 fejessaláta levél
2 közepes érett paradicsom
1 közepes lilahagyma
80 g Univer Erős Pistás Ketchup
Elkészítés:
Egy nagyobb keverőtálban gyúrjuk össze a vegyes darálthúst az Univer Vöröshagymakrémmel és frissen őrölt borssal. Formázzunk belőle 4 darab tenyérnyi húspogácsát.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a húspogácsákat süssük mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna lesz.
A serpenyőből a húspogácsákat kivéve, a pitákat vágjuk félbe, majd ugyanabban a serpenyőben melegítsük át.
Kenjük meg az átmelegített pitákat az Univer Erős Pistás Ketchuppal, majd töltsük meg a szeletelt lilahagymával, paradicsommal és megtisztított salátalevelekkel és fogyasszuk a frissen sült pljeskavica húspogácsával.