E-mentes receptek Nemzetközi ízek
Házi pljeskavica pitában
Vissza a receptek oldalra

Házi pljeskavica pitában

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Házi pljeskavica pitában

Hozzávalók 4 fő részére:

600 g vegyes darált hús (sertés-marha)

30 g Univer Vöröshagymakrém

frissen őrölt bors

30 ml napraforgóolaj

4 teljeskiörlésű elősütött pita

8-10 fejessaláta levél

2 közepes érett paradicsom

1 közepes lilahagyma 

80 g Univer Erős Pistás Ketchup

 

Elkészítés:

Egy nagyobb keverőtálban gyúrjuk össze a vegyes darálthúst az Univer Vöröshagymakrémmel és frissen őrölt borssal. Formázzunk belőle 4 darab tenyérnyi húspogácsát. 

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat, majd a húspogácsákat süssük mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna lesz. 

A serpenyőből a húspogácsákat kivéve, a pitákat vágjuk félbe, majd ugyanabban a serpenyőben melegítsük át.

Kenjük meg az átmelegített pitákat az Univer Erős Pistás Ketchuppal, majd töltsük meg a szeletelt lilahagymával, paradicsommal és megtisztított salátalevelekkel és fogyasszuk a frissen sült pljeskavica húspogácsával.