Fitt receptek Grill receptek
Grillezett sertésmáj - zöldbabsalátával
Vissza a receptek oldalra

Grillezett sertésmáj - zöldbabsalátával

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Grillezett sertésmáj - zöldbabsalátával

Hozzávalók 4 fő részére: 

700 g sertésmáj

40 g Univer Vöröshagymakrém

50 g vaj

75 ml száraz fehérbor

500 g zöldbab (lehet mirelit is)

30 ml olívaolaj

1 csokor friss petrezselyemzöld

1 kezeletlen citrom reszelt héja, és 1/2 citrom facsart leve

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A sertésmájat szeleteljük fel kisujjnyi vastagságúra. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd ezen pirítsuk át minden oldalán a máj szeleteket, amíg már szépen megpirulnak. Ekkor szedjük ki a serpenyőből a szeleteket és a visszamaradt zsíradékhoz adjuk az Univer Vöröshagymakrémet, majd öntsük fel száraz fehérborral és egy mártáskeverővel keverjük csomómentesre. Tegyük bele vissza a megpirított sertésmáj szeleteket és fedő alatt pároljuk készre további maximum 10-12 perc alatt. 

A zöldbabot lobogó, sós vízben főzzük 3 percig, majd jeges vízben hűtsük le. Olívaolaj, finomra aprított petrezselyemzöld, reszelt citromhéj és facsart citromlé keverékéből készítsünk öntetet. Ezzel keverjük össze a a lecsöpögtetett zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Tálaljuk a sertésmájat a citrusos zöldbabsalátával körítve.