Grillezett sertésmáj - zöldbabsalátával
Hozzávalók 4 fő részére:
700 g sertésmáj
40 g Univer Vöröshagymakrém
50 g vaj
75 ml száraz fehérbor
500 g zöldbab (lehet mirelit is)
30 ml olívaolaj
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 kezeletlen citrom reszelt héja, és 1/2 citrom facsart leve
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sertésmájat szeleteljük fel kisujjnyi vastagságúra. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, majd ezen pirítsuk át minden oldalán a máj szeleteket, amíg már szépen megpirulnak. Ekkor szedjük ki a serpenyőből a szeleteket és a visszamaradt zsíradékhoz adjuk az Univer Vöröshagymakrémet, majd öntsük fel száraz fehérborral és egy mártáskeverővel keverjük csomómentesre. Tegyük bele vissza a megpirított sertésmáj szeleteket és fedő alatt pároljuk készre további maximum 10-12 perc alatt.
A zöldbabot lobogó, sós vízben főzzük 3 percig, majd jeges vízben hűtsük le. Olívaolaj, finomra aprított petrezselyemzöld, reszelt citromhéj és facsart citromlé keverékéből készítsünk öntetet. Ezzel keverjük össze a a lecsöpögtetett zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Tálaljuk a sertésmájat a citrusos zöldbabsalátával körítve.