Tormás-almás csirkeleves
Hozzávalók 4 fő részére:
30 ml napraforgóolaj
250 g csirkemellfilé
50 g burgonya
20 g Univer Vöröshagymakrém
300 g zöldalma
50 g Univer Reszelt torma
100 ml főzőtejszín
só, frissen őrölt bors
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 ek citrons olívaolaj, a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy kisebb darab egész csirkemell filét sózzunk, borsozzunk minden oldalán. Egy kisebb fazékban hevítsünk olajat majd ezen pirítsuk elő az egész, beízesített csirkemellet. Forgassuk, hogy minden oldalán színt kapjon. Ezután szórjuk mellé a kockázott burgonyát és adjuk hozzá az Univer Vöröshagymakrémet. Öntsük fel 700 ml vízzel. Fedő alatt főzzük 10-12 percig közepes lángon, majd ha már a burgonya kissé kezd puhulni, adjuk hozzá a felkockázott zöldalmát is, valamint az Univer Reszelt tormát (két evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz). Főzzük további 5 percig. A megfőtt csirkemellet vegyük ki - és éles késsel szeleteljük fel vékonyan. Ha már a burgonya teljesen megpuhult egy botturmix segítségével krémesítsük a levesalapot. Ezután öntsük fel a főzőtejszínnel, ízesítsük sóval, borssal - hagyjuk forráspontig melegedni.
A kész levest tálaljuk a szeletelt csirkehússal. A levest díszítsük kevés félretett kockázott nyers zöldalmával, és frissen aprított petrezselyemzölddel, pár csepp citromos olívaolajjal meglocsolva.