Betyártarhonya
Hozzávalók:
2 ek. napraforgó-étolaj
150 g füstölt paprikás kolbász
1 nagy fej lilahagyma
½ zöld kaliforniai paprika
½ piros kaliforniai paprika
100 g tarhonya
1 tk. Univer Haragos Pista
500 ml zöldségalaplé/víz
só, frissen őrölt bors
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk a karikára vágott kolbászt. Ha már szépen kisült a zsírja, hozzáadjuk a szeletelt lilahagymát, és folyamatos kevergetés mellett dinszteljük. Beleszórjuk a tarhonyát, megpirítjuk és beletesszük az ízlés szerint feldarabolt színes paprikákat. Alaposan átkeverjük. Ekkor adjuk hozzá ízesítésként a Haragos Pistát, majd felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Főzhetjük fedő alatt, amíg a tarhonya megpuhul. Időnként érdemes átforgatni, nehogy leragadjon. Sózzuk, borsozzuk, majd finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.