Brokkolis sültpulykasaláta
Hozzávalók 4 fő részére:
500 g pulykamellfilé
500 g brokkoli
30 g Univer Vöröshagymakrém
1+1 tk grill fűszerkeverék
50 ml olívaolaj
100 g bébispenót
60 g Univer Majonéz
1 tk facsart citromlé
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 185 fokra. A pulykamellet kenjük be az Univer Vöröshagymakrémmel, majd szórjuk meg a grill fűszerkeverékkel és locsoljuk meg az olívaolajjal. Tegyük egy hőálló tálba, öntsünk alá 100ml vizet és alufóliával lefedve helyezzük az előmelegített sütőbe. Kb. 50 percig süssük, fél óra után vegyük le róla az alufóliát és anélkül hagyjuk a húst pirulni. Ekkor tegyük be a hús mellé a rózsáira szedett brokkolit is - szórjuk meg szintén a grill fűszerkeverékkel és locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük készre.
A megsült húst vágódeszkán hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd vágjuk ujjnyi csíkokra.
Az Univer Majonézt keverjük el kevés frissen facsart citromlével és forgassuk össze a bébispenót levelekkel és a megsült brokkoli rózsákkal. Tetejére halmozzuk a csíkozott pulykasültet.