Magyaros receptek Fitt receptek
Brokkolis sültpulykasaláta
Vissza a receptek oldalra

Brokkolis sültpulykasaláta

Elkészítési idő 70 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Brokkolis sültpulykasaláta

Hozzávalók 4 fő részére:

500 g pulykamellfilé

500 g brokkoli

30 g Univer Vöröshagymakrém

1+1 tk grill fűszerkeverék

50 ml olívaolaj

100 g bébispenót

60 g Univer Majonéz

1 tk facsart citromlé

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 185 fokra. A pulykamellet kenjük be az Univer Vöröshagymakrémmel, majd szórjuk meg a grill fűszerkeverékkel és locsoljuk meg az olívaolajjal. Tegyük egy hőálló tálba, öntsünk alá 100ml vizet és alufóliával lefedve helyezzük az előmelegített sütőbe. Kb. 50 percig süssük, fél óra után vegyük le róla az alufóliát és anélkül hagyjuk a húst pirulni. Ekkor tegyük be a hús mellé a rózsáira szedett brokkolit is - szórjuk meg szintén a grill fűszerkeverékkel és locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük készre. 

A megsült húst vágódeszkán hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd vágjuk ujjnyi csíkokra. 

Az Univer Majonézt keverjük el kevés frissen facsart citromlével és forgassuk össze a bébispenót levelekkel és a megsült brokkoli rózsákkal. Tetejére halmozzuk a csíkozott pulykasültet.