Gulyáskrémes húsgombócok spenótos burgonyafőzelékkel
Hozzávalók 4 fő részére:
400 g vegyes darált marha-sertéshús
40 g Univer Gulyáskrém
40 ml napraforgó étolaj, a kisütéshez
40 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
500 g burgonya
2 babérlevél
120 ml zsíros tejföl
100 g friss spenót
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, ezen dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Ha már üveges, jöhet rá a kockázott burgonya is - forgassuk össze. Öntsük fel kb. 300 ml vízzel - dobjunk bele két babérlevelet, sózzuk, borsozzuk - nem kell, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Ha a burgonya megpuhult, egy kis merőkanálnyit szedjünk ki belőle főzőlevével együtt és turmixoljuk le. Így tegyük vissza a fazékba, majd habarjuk be a főzeléket a tejföllel. Ekkor dobjuk bele a friss spenótleveleket is - hagyjuk, hogy felforrjon.
A vegyes darálthúst gyúrjuk össze alaposan az Univer Gulyáskrémmel, majd formázzunk belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben kevés felforrósított olajon süssük minden oldalán szép barnára.
Kínáljuk a krémes főzeléket a frissen sült húsgombócokkal.