Magyaros receptek
Gulyáskrémes húsgombócok spenótos burgonyafőzelékkel
Vissza a receptek oldalra

Gulyáskrémes húsgombócok spenótos burgonyafőzelékkel

Elkészítési idő 25 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Gulyáskrémes húsgombócok spenótos burgonyafőzelékkel

Hozzávalók 4 fő részére: 

400 g vegyes darált marha-sertéshús

40 g Univer Gulyáskrém

40 ml napraforgó étolaj, a kisütéshez

40 g vaj

1 közepes fej vöröshagyma

500 g burgonya

2 babérlevél

120 ml zsíros tejföl

100 g friss spenót

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

Egy fazékban olvasszuk meg a vajat, ezen dinszteljük a felkockázott vöröshagymát. Ha már üveges, jöhet rá a kockázott burgonya is - forgassuk össze. Öntsük fel kb. 300 ml vízzel - dobjunk bele két babérlevelet, sózzuk, borsozzuk - nem kell, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Ha a burgonya megpuhult, egy kis merőkanálnyit szedjünk ki belőle főzőlevével együtt és turmixoljuk le. Így tegyük vissza a fazékba, majd habarjuk be a főzeléket a tejföllel. Ekkor dobjuk bele a friss spenótleveleket is - hagyjuk, hogy felforrjon. 

A vegyes darálthúst gyúrjuk össze alaposan az Univer Gulyáskrémmel, majd formázzunk belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben kevés felforrósított olajon süssük minden oldalán szép barnára. 

Kínáljuk a krémes főzeléket a frissen sült húsgombócokkal.