Magyaros receptek Fitt receptek
Házi májkrémmel töltött paradicsom
Vissza a receptek oldalra

Házi májkrémmel töltött paradicsom

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Házi májkrémmel töltött paradicsom

Hozzávalók 4 fő részére: 

50 g vaj

300 g csirkemáj

30 g Univer Vöröshagymakrém

50 g Univer Piros Arany + a díszítéshez

4-6 szem nagyobb érett paradicsom

frissen őrölt bors

4-5 szál fodros petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd ezen pirítsuk meg a megtisztított, feldarabolt csirkemájat. Ha már szépen barnul adjuk hozzá az Univer Vöröshagymakrémet és pároljuk össze. Turmix/ aprítógép segítségével krémesítsük. Univer Piros Arannyal ízesítsük. A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjunk neki “kalapot” - a felső egyötöd részét levágva. Kiskanál segítségével kanalazzuk ki a belsejét, magjait, leveses belső részét (ezt mártáshoz nagyon jól hasznosíthatjuk - ne dobjuk ki!). Töltsük az elkészült beízesített, szobahőmérsékletűre hűtött csirkemájkrémet a paradicsomokba. 

Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal, kevés fodros petrezselyem zöldjével - díszítsük egy-egy pötty Univer Piros Arannyal. Frissen sült pirítóst kínáljunk hozzá. Hűtőben 2-3 napig tárolhatjuk zárt dobozban.