Házi májkrémmel töltött paradicsom
Hozzávalók 4 fő részére:
50 g vaj
300 g csirkemáj
30 g Univer Vöröshagymakrém
50 g Univer Piros Arany + a díszítéshez
4-6 szem nagyobb érett paradicsom
frissen őrölt bors
4-5 szál fodros petrezselyemzöld
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd ezen pirítsuk meg a megtisztított, feldarabolt csirkemájat. Ha már szépen barnul adjuk hozzá az Univer Vöröshagymakrémet és pároljuk össze. Turmix/ aprítógép segítségével krémesítsük. Univer Piros Arannyal ízesítsük. A paradicsomokat mossuk meg, majd vágjunk neki “kalapot” - a felső egyötöd részét levágva. Kiskanál segítségével kanalazzuk ki a belsejét, magjait, leveses belső részét (ezt mártáshoz nagyon jól hasznosíthatjuk - ne dobjuk ki!). Töltsük az elkészült beízesített, szobahőmérsékletűre hűtött csirkemájkrémet a paradicsomokba.
Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal, kevés fodros petrezselyem zöldjével - díszítsük egy-egy pötty Univer Piros Arannyal. Frissen sült pirítóst kínáljunk hozzá. Hűtőben 2-3 napig tárolhatjuk zárt dobozban.