Lecsókrémleves - buggyantott tojással - kolbászmorzsával
Hozzávalók 4 fő részére:
25 ml napraforgó étolaj
4 db nagyobb lecsópaprika
3 db közepes érett paradicsom
20 g Univer Vöröshagymakrém
50 g Univer Édes Anna
só, frissen őrölt bors
4 db friss tojás
1 ek ecet
60 g paprikás kolbász
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben étolajon kezdjük el pirítani a karikázott lecsópaprikát, majd ha már kissé összeesett, akkor jöjjön a darabolt paradicsom és az Univer Vöröshagymakrém. Folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ha már teljesen megpárolódtak a zöldségek turmixoljuk le azokat és így tegyük vissza egy fazékba. Öntsük fel kb. 400 ml vízzel és keverjük hozzá az Univer Édes Annát. Forráspontig hevítsük. Sóval, borssal ízesítsük - ízlés szerint.
Egy kisebb lábasban melegítsünk bő vizet egy kanál ecettel. Ha már gyöngyözik egy fakanál segítségével keverjük azt meg úgy, hogy a közepébe egy örvény keletkezzen - majd ebbe üssük a friss tojásokat - egyenként főzzük meg 3-4 perc alatt - célunk, hogy a közepe még lágyan folyós maradjon. Lyukacsos kanállal szedjük ki.
A paprikás kolbászt szeleteljük hajszálvékonyra, majd serpenyőben süssük ropogósra a szeleteket. Deszkára szedjük ki és éles késsel durván törjük meg, hogy egy ropogós morzsát kapjunk belőle.
A kész levest tálaljuk ki, közepébe egy-egy buggyantot tojással és végül szórjuk meg a ropogós kolbászmorzsával.