Magyaros receptek
Lecsókrémleves - buggyantott tojással - kolbászmorzsával
Vissza a receptek oldalra

Lecsókrémleves - buggyantott tojással - kolbászmorzsával

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Nehéz
Lecsókrémleves - buggyantott tojással - kolbászmorzsával

Hozzávalók 4 fő részére: 

25 ml napraforgó étolaj

4 db nagyobb lecsópaprika

3 db közepes érett paradicsom

20 g Univer Vöröshagymakrém

50 g Univer Édes Anna

só, frissen őrölt bors

4 db friss tojás

1 ek ecet

60 g paprikás kolbász

 

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben étolajon kezdjük el pirítani a karikázott lecsópaprikát, majd ha már kissé összeesett, akkor jöjjön a darabolt paradicsom és az Univer Vöröshagymakrém. Folyamatos kevergetés mellett főzzük. Ha már teljesen megpárolódtak a zöldségek turmixoljuk le azokat és így tegyük vissza egy fazékba. Öntsük fel kb. 400 ml vízzel és keverjük hozzá az Univer Édes Annát. Forráspontig hevítsük. Sóval, borssal ízesítsük - ízlés szerint.

Egy kisebb lábasban melegítsünk bő vizet egy kanál ecettel. Ha már gyöngyözik egy fakanál segítségével keverjük azt meg úgy, hogy a közepébe egy örvény keletkezzen - majd ebbe üssük a friss tojásokat - egyenként főzzük meg 3-4 perc alatt - célunk, hogy a közepe még lágyan folyós maradjon. Lyukacsos kanállal szedjük ki. 

A paprikás kolbászt szeleteljük hajszálvékonyra, majd serpenyőben süssük ropogósra a szeleteket. Deszkára szedjük ki és éles késsel durván törjük meg, hogy egy ropogós morzsát kapjunk belőle.

A kész levest tálaljuk ki, közepébe egy-egy buggyantot tojással és végül szórjuk meg a ropogós kolbászmorzsával.