Paprikás-krumplis rétes
Hozzávalók:
1 fél csomag réteslap
1 közepes vöröshagyma
25 ml + 50 ml étolaj
200 g csemege szárazkolbász
400 g burgonya
1 paradicsom + 1 paprika
2 ek Univer Gulyáskrém
Elkészítés:
Kevés felhevített étolajon futtassuk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a szintén kockázott kolbászt. Pirítsuk, amíg kisül belőle a zsiradék, majd adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott burgonyát, paradicsomot és paprikát, majd ízesítsük Univer Gulyáskrémmel és öntsük fel épp csak annyi vízzel, ami még nem lepi el. Fedő alatt forraljuk fel a mixet, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul és elfő a leve. A paprikáskrumplit hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a réteslapokat terítsük ki. 4-5 lapot kenjünk meg étolajjal vagy olvasztott vajjal, és fektessük őket egymásra. A kihűlt paprikáskrumplit halmozzuk egy vastag csíkban a kiterített lapok alsó részére, és szorosan tekerjük fel. Az előmelegített sütőben süssük a réteseket ropogósra, aranybarnára.