Magyaros receptek Fitt receptek
Tormás mustárral pácolt csirkecomb - sült újhagymával
Vissza a receptek oldalra

Tormás mustárral pácolt csirkecomb - sült újhagymával

Elkészítési idő 50 perc + pácolás
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Tormás mustárral pácolt csirkecomb - sült újhagymával

Hozzávalók 4 fő részére:

4 egész csirkecomb

só, frissen őrölt bors

60 g Univer Tormás Mustár

20 g Univer Vöröshagymakrém

30 ml napraforgóolaj

10 g barnacukor

friss majoranna

40 g vaj

3 csokor újhagyma

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

A csirkecombokat daraboljuk, sózzuk, borsozzuk minden oldalán alaposan. Dobjuk őket egy vastag zacskóba. Az Univer Tormás Mustárt keverjük ki az Univer Vöröshagymakrémmel, olajjal és kevés barnacukorral - majd öntsük a zacskóba és alaposan rázzuk össze, hogy a pác mindenhol bevonja a csirkecombokat. Tegyük hűtőbe minimum fél órára. 

Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőpapírral bélelt sütőtálcát készítsünk elő. Erre sorakoztassuk majd a combokat. A zacskóban maradt pácot tegyük félre és negyedóránként kenjük át vele a csirkecombokat. Süssük őket aranybarnára, készre kb. 40-45 perc alatt. 

Az újhagymát daraboljuk arasznyi darabokra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és ezen süssük meg az újhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

A csirkecombokat tálaljuk a vajon sült újhagymával, tetejét szórjuk meg friss majorannával.