Tormás mustárral pácolt csirkecomb - sült újhagymával
Hozzávalók 4 fő részére:
4 egész csirkecomb
só, frissen őrölt bors
60 g Univer Tormás Mustár
20 g Univer Vöröshagymakrém
30 ml napraforgóolaj
10 g barnacukor
friss majoranna
40 g vaj
3 csokor újhagyma
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat daraboljuk, sózzuk, borsozzuk minden oldalán alaposan. Dobjuk őket egy vastag zacskóba. Az Univer Tormás Mustárt keverjük ki az Univer Vöröshagymakrémmel, olajjal és kevés barnacukorral - majd öntsük a zacskóba és alaposan rázzuk össze, hogy a pác mindenhol bevonja a csirkecombokat. Tegyük hűtőbe minimum fél órára.
Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy sütőpapírral bélelt sütőtálcát készítsünk elő. Erre sorakoztassuk majd a combokat. A zacskóban maradt pácot tegyük félre és negyedóránként kenjük át vele a csirkecombokat. Süssük őket aranybarnára, készre kb. 40-45 perc alatt.
Az újhagymát daraboljuk arasznyi darabokra. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és ezen süssük meg az újhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A csirkecombokat tálaljuk a vajon sült újhagymával, tetejét szórjuk meg friss majorannával.