Chilis brownie földimogyoróval
Hozzávalók 4 fő részére:
100 g min. 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
100 g vaj
200 g kristálycukor
70 g búza finomliszt
40 g darált pörkölt földimogyoró
2 egész tojás
1 csipet só
1 kk sütőpor
1 kk Univer Haragos Pista
50 g pörkölt földimogyoró, durvára vágva
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 165 fokra. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel.
Szitáljuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, valamint a darált földimogyorót.
Alaposan dolgozzuk össze - majd csurgassuk bele a vajjal összeolvasztott csokoládét és keverjük el benne a Univer Haragos Pistát.
Egy 22x22 cm-es kisméretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és ebbe töltsük a masszát. Tetejét szórjuk meg durvára vágott földimogyoróval. Az előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.
Akkor jó, amikor kívülről már megszilárdult, de érezzük, hogy a közepe még remegős. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, csak utána kockázzuk fel.