Nemzetközi ízek Desszertek
Chilis brownie földimogyoróval
Vissza a receptek oldalra

Chilis brownie földimogyoróval

Elkészítési idő 40 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Nehéz
Chilis brownie földimogyoróval

Hozzávalók 4 fő részére: 

100 g min. 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé

100 g vaj

200 g kristálycukor

70 g búza finomliszt

40 g darált pörkölt földimogyoró

2 egész tojás

1 csipet só

1 kk sütőpor

1 kk Univer Haragos Pista

50 g pörkölt földimogyoró, durvára vágva

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 165 fokra. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött olvasszuk fel. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel.

Szitáljuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, valamint a darált földimogyorót.

Alaposan dolgozzuk össze - majd csurgassuk bele a vajjal összeolvasztott csokoládét és keverjük el benne a Univer Haragos Pistát.

Egy 22x22 cm-es kisméretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és ebbe töltsük a masszát. Tetejét szórjuk meg durvára vágott földimogyoróval. Az előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.

Akkor jó, amikor kívülről már megszilárdult, de érezzük, hogy a közepe még remegős. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, csak utána kockázzuk fel.