Kukorica-krémleves - chilis csirkeszárnyakkal
Hozzávalók 4 fő részére:
1 tk Univer Haragos Pista
40 ml napraforgó étolaj
20 ml vegyes virágméz
1 kk só
40 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
1 tk őrölt kurkuma
1/2 tk só
300 g szemes kukorica (mirelit)
450 ml zöldségalaplé
2 ek aprított koriander/ petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozatra. Az Univer Haragos Pistát keverjük ki olajjal, mézzel és kevés sóval, majd egy ecset segítségével kenjük a megtisztított csirkeszárnyakra. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és az előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt.
Közben egy lábasban olvasszunk vajat és azon pároljuk meg a finomra aprított vöröshagymát. Fűszerezzük őrölt kurkumával, sózzuk, majd szórjuk rá a kukoricát és öntsük fel zöldségalaplével. Közepes lángon főzzük, amíg a kukoricaszemek megpuhulnak. Ezután turmixoljuk krémesre. Tálaljuk a megsült chilis sült csirkeszárnyakkal, kevés friss korianderrel/ petrezselyemmel megszórva.