Nemzetközi ízek Grill receptek
Kukorica-krémleves - chilis csirkeszárnyakkal
Vissza a receptek oldalra

Kukorica-krémleves - chilis csirkeszárnyakkal

Elkészítési idő 35 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Közepes
Kukorica-krémleves - chilis csirkeszárnyakkal

Hozzávalók 4 fő részére:

1 tk Univer Haragos Pista

40 ml napraforgó étolaj

20 ml vegyes virágméz

1 kk só

40 g vaj

1 közepes fej vöröshagyma

1 tk őrölt kurkuma

1/2 tk só

300 g szemes kukorica (mirelit)

450 ml zöldségalaplé

2 ek aprított koriander/ petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra grill fokozatra. Az Univer Haragos Pistát keverjük ki olajjal, mézzel és kevés sóval, majd egy ecset segítségével kenjük a megtisztított csirkeszárnyakra. Helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára és az előmelegített sütőben süssük készre 25 perc alatt. 

Közben egy lábasban olvasszunk vajat és azon pároljuk meg a finomra aprított vöröshagymát. Fűszerezzük őrölt kurkumával, sózzuk, majd szórjuk rá a kukoricát és öntsük fel zöldségalaplével. Közepes lángon főzzük, amíg a kukoricaszemek megpuhulnak. Ezután turmixoljuk krémesre. Tálaljuk a megsült chilis sült csirkeszárnyakkal, kevés friss korianderrel/ petrezselyemmel megszórva.