Marha-sertés kebab sült hagymákkal, lepénykenyérben
Hozzávalók:
500 g vegyes darált hús (marha-sertés)
1 egész, közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított menta
1 kk. őrölt római kömény
só, frissen őrölt bors
3 egész, közepes vöröshagyma
2 ek. kukoricakeményítő
napraforgóolaj, a sütéshez
4 db arab lepénykenyér/búza tortilla lap
friss zöldségek a tálaláshoz (salátalevelek, paradicsom, petrezselyemzöld)
Univer Erős Pistás Majonéz
Elkészítés:
A vöröshagymát daraboljuk nagyobb cikkekre, majd a fokhagymával együtt tegyük egy aprítógépbe és aprítsuk finomra – szinte pépesre. Gyúrjuk össze a kevert darálthússal, majd fűszerezzük szárított mentával, őrölt római köménnyel – ízesítsük alaposan sóval, frissen őrölt borssal.
Formázzunk a masszából 6-8 cm-es, hosszúkás rudakat, majd pihentessük keveset hűtőben.
Készítsük elő a sült hagymát. Ehhez tisztítsuk meg, majd vágjuk 5 mm vastag szeletekre, és szedjük karikáira. Forgassuk meg keményítőben, majd forró olajban süssük ropogósra. Papírtörlőre kiszedve hagyjuk, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön róla.
Kevés zsiradékon oldalanként 2-2 perc alatt süssük át a húsokat. A lepénykenyereket sütőben vagy serpenyőben melegítsük át, majd halmozzunk rájuk a pirított hagymából, ágyazzunk meg friss zöldségekből, majd tegyük rá a húsokat, végül locsoljuk meg gazdagon Univer Erős Pistás Majonézzel.