Sloopy Joe burger
Hozzávalók:
80 g Univer Ketchup
500 g darálthús (marha-sertés)
30 ml napraforgó-étolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek Univer sűrített paradicsom
2 ek szójaszósz
1 tk mustár
1 csapott ek barnacukor
1 kisebb pritaminpaprika, kockázva
4 db hamburgerbuci + kevés vaj a pirításhoz
80 g reszelt cheddar sajt a hamburger összeállításhoz
Elkészítés:
Kevés zsiradékon pároljuk meg az aprított vöröshagymát és a kockázott pritaminpaprikát. Adjuk hozzá a darálthúst, és kezdjük el folyamatos kevergetés mellett pirítani. Ízesítsük, fűszerezzük a következő összetevőkkel: sűrített paradicsom, aprított fokhagyma, szójaszósz, kevés barnacukor, mustár és Univer Ketchup. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul, és egy sűrű, gazdag ragut kapunk. Ha szükséges, kevés víz hozzáadásával tegyük szószossá. A hamburgerbucikat vágjuk félbe, majd kevés olvasztott vajon pirítsuk meg őket a vágási felületen. Erre halmozzuk a sűrű, fűszeres húsragut, majd szórjuk meg reszelt cheddar sajttal.