Tetszett, amit olvastál?
Oszd meg ismerőseiddel!
Hozzávalók:
1 közepes friss cékla
2 nagyobb zöldalma
50 g Univer Vegán Majonéz
1 kis csokor friss kapor/1 ek. szárított kapor
1 marék pirított dió/törökmogyoró
½ citrom facsart leve
Elkészítés:
A friss, nyers céklát hámozzuk meg és mandolinon szeleteljük 1-2 mm vékonyra. Áztassuk hideg, citromos vízbe. A zöldalmát nem kell hámozni, azt héjával együtt szeleteljük szintén hajszálvékonyra – egy másik hideg, citromos vízzel teli tálba tegyük a szeleteket.
A diófélét száraz serpenyőben pirítsuk illatosra és késsel vágjuk fel durván.
A saláta összeállításához válasszunk egy szép, lapos tálalóedényt. Ebbe rétegezzük a cékla- és almaszeleteket. Locsoljuk meg Vegán Majonézzel, és szórjuk meg pirított mogyoróval és finomra vágott kaporral.