Vegán taco vöröskáposztába csomagolva
Hozzávalók:
1 kis fej vöröskáposzta
100 g főtt kukorica, lehet konzerv is
100 g főtt vörösbab, lehet konzerv is
100 g főtt rizs
1 piros kaliforniai paprika
1 érett avokádó
1 kis csokor friss petrezselyemzöld
Univer Vegán Majonéz
Elkészítés:
A vöröskáposztát tegyük egy nagy fazék lobogó, sós vízbe főni. Kb. 40-45 perc elteltével puhul meg annyira, hogy a leveleit le tudjuk úgy bontani, hogy azok ne sérüljenek.
A paprikát és az avokádót kockázzuk fel, a petrezselymet ízlés szerint tépkedjük kisebb darabokra.
Az összeállításhoz vegyünk a kezünkbe egy megfőtt káposztalevelet, és kanalazzunk bele egymás után az összetevőkből: kukorica, vörösbab, rizs, paprika, avokádó, petrezselyem – végül csurgassunk rá gazdagon az Univer Vegán Majonézből. Mindezt egy asztal közepére is tehetjük és mindenki elkészítheti saját magának is frissen a vegán taco-ját.