Vegetáriánus, vegán ételek Nemzetközi ízek
Shakshuka – közel-keleti lecsó
Vissza a receptek oldalra

Shakshuka – közel-keleti lecsó

Elkészítési idő 20 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Shakshuka – közel-keleti lecsó

Hozzávalók:

30 ml olívaolaj
3 ek Univer sűrített paradicsom
1 nagyobb pritaminpaprika
2 egész érett, puha paradicsom
1 közepes vöröshagyma
1 kk őrölt római kömény
1 kk koriandermag, megtörve
1 kk kristálycukor
só, frissen őrölt bors
4 egész tojás
1 kis marék petrezselyemzöld



Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat, ebbe szórjuk a fűszereket: az őrölt római köményt és a megtört koriandermagot. Csak néhány másodpercig hagyjuk, hogy a fűszerek megízesítsék az olajat, majd jöhet is rá a szeletelt hagyma és darabolt paprika, paradicsom. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, kanalazzuk bele a sűrített paradicsomot. Szórjuk meg egy kevés cukorral, hogy kiegyenlítsük a paradicsom savasságát.

Közepes lángon hagyjuk rotyogni a keveréket, ha szükséges, kevés vizet öntsünk hozzá. Ha már megpuhultak a zöldségek és megfelelő sűrűségű a szószunk, üssük bele a tojásokat, majd tegyük a serpenyőt 190 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, forrón kínáljuk.