Vegetáriánus, vegán ételek Nemzetközi ízek Fitt receptek
Vegetáriánus sült buddhatál
Vissza a receptek oldalra

Vegetáriánus sült buddhatál

Elkészítési idő 12 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Vegetáriánus sült buddhatál

Hozzávalók 4 fő részére: 

20 ml olívaolaj

200 g füstölt tofu

1 kisebb kígyóuborka

2 nagyobb, érett paradicsom

2 szem francia retek 

4 ek friss csíra

150 g vegyes zöldsaláta levél

Univer Ezersziget salátaöntet, ízlés szerinti mennyiségben

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben kevés olíva olajon süssük ropogósra a hasábokra vágott tofut úgy, hogy minden oldalán egyenletesre süljön.

A kígyóuborkát negyedeljük hosszanti irányban majd vágjunk belőle hasábokat, a francia retekkel tegyünk ugyanígy. A paradicsomokat felezzük el és úgy szeleteljük vékonyra. 

A saláta leveleket öblítsük át és csepegtessük le, majd ágyazzunk meg velük a salátánknak. Körkörösen helyezzük el a tálban a darabolt zöldségeket fajtánként, a friss csírát és a sült tofut is.

Közepére kanalazzuk az Univer Ezersziget salátaöntetet.