Vegetáriánus sült buddhatál
Hozzávalók 4 fő részére:
20 ml olívaolaj
200 g füstölt tofu
1 kisebb kígyóuborka
2 nagyobb, érett paradicsom
2 szem francia retek
4 ek friss csíra
150 g vegyes zöldsaláta levél
Univer Ezersziget salátaöntet, ízlés szerinti mennyiségben
Elkészítés:
Egy serpenyőben kevés olíva olajon süssük ropogósra a hasábokra vágott tofut úgy, hogy minden oldalán egyenletesre süljön.
A kígyóuborkát negyedeljük hosszanti irányban majd vágjunk belőle hasábokat, a francia retekkel tegyünk ugyanígy. A paradicsomokat felezzük el és úgy szeleteljük vékonyra.
A saláta leveleket öblítsük át és csepegtessük le, majd ágyazzunk meg velük a salátánknak. Körkörösen helyezzük el a tálban a darabolt zöldségeket fajtánként, a friss csírát és a sült tofut is.
Közepére kanalazzuk az Univer Ezersziget salátaöntetet.