Vegetáriánus, vegán ételek
Krémes fehérbabragu zsályaropogóssal
Vissza a receptek oldalra

Krémes fehérbabragu zsályaropogóssal

Elkészítési idő 15 perc
Fogás 4 fő
Nehézség Könnyű
Krémes fehérbabragu zsályaropogóssal

Hozzávalók:

500 g előfőzött gyöngybab (lehet konzerv is)
1 kk Univer Haragos Pista
1 közepes édesköménygumó
200 ml növényi főzőkrém (rizs vagy zab alapú)
1 tk Univer Vöröshagymakrém
150 ml zöldségalaplé/víz
1 kis csokor friss zsályalevél
olívaolaj
só, frissen őrölt bors



Elkészítés:

Egy közepes méretű fazékban olajat hevítünk, majd ezen megpirítjuk a nagyobb darabokra szeletelt édesköményt. Ízesítsük Univer Vöröshagymakrémmel, majd adjuk hozzá az előfőzött fehérbabot. Az Univer Haragos Pistát keverjük össze alaposan a főzőkrémmel, és adjuk a zöldségekhez. Ha szükséges, zöldségalaplevet öntsünk hozzá, és állítsuk be az ízlésünknek megfelelő sűrűséget. Forraljuk fel, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal.

A szárazra törölt zsályaleveleket egy kisebb serpenyőben felforrósított olajban pár másodperc alatt süssük ropogósra. Ezzel megszórva kínáljuk a laktató és különlegesen fűszeres, krémes babragut.